Šetić se pridružio internacionalnoj postavi počasnih dirigenata K-Classica

Na poziv južnokorejskog dirigenta i umjetničkog direktora Organizacionog odbora K-Classic, Jongwhi Vakh Parka, Fuad Šetić imenovan je za počasnog dirigenta K-orkestra, koji djeluje pri ranije pomenutom komitetu.

Projekat K-Classic pokrenut je u oktobru 2012. godine i već skoro desetljeće aktivno djeluje na polju promocije i njegovanja muzike zapadnoevropske i svjetske umjetničke misli, ali i korejske umjetničke muzike, s ciljem internacionalizacije umjetničke scene u Južnoj Koreji, ali i umrežavanja i razmjene muzičara sa ostatkom svijeta.

Stvaranje zajedničkog umjetničkog jezika koji ljudi širom svijeta mogu razumjeti i “govoriti”, osnovna je misao vodilja K-Classica. Na taj način, organizacija pokušava plasirati vlastitu umjetničku scenu na međunarodni nivo, kako je to slučaj sa K-pop muzikom.

Pridruživši se internacionalnoj postavci dirigenata koji su imenovani za počasne dirigente K-orkestra, Šetić nastavlja da ojačava svoje međunarodne veze, koje će sigurno doprinijeti post-pandemijskoj revitalizaciji umjetničke muzičke scene u Bosni i Hercegovini, ali i povećati vidljivost bosanskohercegovačke umjetničke misli i van granica BiH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: